Home  |  News

Een mooi filmpje over de aanleg van het stille wegdek in Amsterdam met gerecycled wc-papier, oftewel Recell®!

Wc-papier verwerken in asfalt. Het klinkt misschien gek, maar in de weg aan de IJburglaan hebben wij gerecycled wc-papier verwerkt tot een stille deklaag.

Omrop Fryslân: aanleg vistrap met Recell®

In dit project is geëxperimenteerd om alleen door de uitgegraven klei een vistrap te maken. Hierbij wordt Recell® gebruikt als een versteviging voor de vistrap zodat de klei harde richels krijgt en de vis daar makkelijk langs omhoog kan zwemmen.

Groen Licht: VARA-aandacht voor VANA

Aandacht voor cellulose recyling uit rioolwaterzuivering voor toepassing Asfalt in project VAZENA

Project Van Afval Naar Asfalt, animatie (NL)

Interview door BC1, project VAZENA

Please reload

Mengsels van biopolymeren leveren stevige producten op

June 06, 2019

Door het bioplastic PHA te mengen met cellulose ontstaat er een stevig en volledig biobased biocomposiet dat ook nog eens composteerbaar is. Dit blijkt uit onderzoek in het BERNN project ‘Circulaire waardeketens voor biopolymeren PHA & Cellulose’.

"Een tweede leven voor pizzadozen": A NOM article tells the story of KNN Cellulose

April 24, 2019

On 25th of April, we are recognised in an article (in Dutch) from NOM, an investment and development company for the Northern Netherlands. In the article, NOM explains our missions to reduce CO2 emissions, exploit potential circular solutions, scale up in the region of the Northern Netherlands, and complete our value chain in 2022. 

Here is what NOM has introduced us:

Als wij deze conversie op grote schaal kunnen toepassen, dan boeken we dubbel winst: door afval te herbruiken dat anders wordt verbrand verminderen we CO2-uitstoot én de industrie heeft minder fossiele grondstoffen nodig. Bij het omzetten van cellulose gebruiken we een duurzame technologie.”

Are you curious about what NOM has said about us in detail? Check the buttom below to access the full article!

Today on www.processcontrol.nl, an introductory article (in Dutch) of Cell-U-Value project ("Cell-U-Value project: van celluloseafval naar groene chemische bouwstenen") has been highlighted as the headline news! We just can't wait to share some paragraphs of this article in below:

"KNN Cellulose, de Universiteit van Groningen en Nouryon onderzoeken momenteel in het Cell-U-Value project op labschaal technieken om cellulose uit reststromen om te zetten in biogebaseerde chemicaliën. In 2020 start een pilot in een Groningse innovatiehal. De grootste uitdaging is om genoeg schaalgrootte voor toepassing in de chemische industrie te creëren, stelt Erik Pijlman van KNN Cellulose.

Cellulose heeft volgens de initiatiefnemers een enorm potentieel om als grondstof in grootschalige industriële processen te gebruiken. De papiervezels komen uit meerdere reststromen, zoals zeefgoed van rioolwaterzuiveringsinstallaties, huishoudelijk afval, gerecycelde luiers en effluent van papier- en kartonfabrieken. Jaarlijks is er in Nederland tussen de 1 en 1,5 miljoen ton cellulose uit deze reststromen beschikbaar."

Getting excited? Why not to read the full article? Hit the button below and check it out!

Paper waste as building block for the circular economy

March 04, 2019

ISPT launched a new project to produce valuable chemicals from paper waste. The Cell-U-Value project will run until October 2022 in partnership with KNN Cellulose, the University of Groningen and Nouryon (former AkzoNobel Specialty Chemicals).

Erik Pijlman from KNN Cellulose BV explains: “Cellulose is a material that is very suitable to make chemicals in a sustainable way. At this moment waste cellulose has a negative economic value, which makes it also economically interesting. It has great potential for use as feedstock in large scale industrial processes.”

Recycling cellulose from paper waste into chemicals will reduce the need to fossil resources to make chemicals while reducing CO2 emissions from burning paper waste.

Copy Of -World Bio Markets, Comercialising the bio-based value chain

January 09, 2019

KNN Cellulose will attend the World Bio Markets congres Amsterdam in Arpil 2019. The theme: Commercialising the Bio-based value chain. This is core for KNN Cellulose.

 

Are you also attending and exploring cellulose based sustainable production? Don't hessitate get in touch and we'll make an appointment in Amsterdam.

Gemeente Amsterdam maakt samenvatting over de aanleg van de IJburglaan in Amsterdam met Recell®

January 08, 2019

De gemeente Amsterdam heeft een samenvatting gemaakt over de aanleg van de IJburglaan in Amsterdam. Hierin is namelijk cellulose van gebruikt WC papier (Recell®) toegepast in het asfalt. Door het toepassen van deze cellulose wordt een restproduct dat normaal gesproken wordt verbrand nu gebruikt als een hoogwaardig product. Om te zorgen dat Amsterdam en andere overheden de innovatie kunnen opschalen wordt hierin besproken hoe dit gedaan kan worden. Daarnaast wordt aandacht besteedt aan hoe duurzaam het product is en voor welke (maatschappelijke) uitdaging het een oplossing is.

Biocomposiet gevelelement met Recell® gaan de wereld over

November 15, 2018

In nauwe samenwerking met studenten van TU-Eindhoven, Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences en bedrijven AkzoNobel, KNN Cellulose en NewFoss heeft NPSP gevelpanelen geproduceerd op basis van circulaire restmaterialen, waaronder gerecycled wc-papier (Recell®). De panelen worden in Dubai gedemonstreerd op de inzending van TU Eindhovens team VIRTUE aan de Solar Decathlon.

Het resultaat van het ontwikkelingstraject is een visueel aantrekkelijk, hoogwaardig en duurzaam gevelpaneel, dat sterk en vormvast is en een lange levensduur heeft. Aan het eind van de levensduur kan het materiaal worden vermalen en weer als basisgrondstof in hetzelfde proces worden ingezet, de zogenaamde Circulaire Economie.

KNN Cellulose bij de 9 meest veelbelovende start-ups van het Noorden

November 07, 2018

Noord-Nederland kent veel startups. Maar van welke gaan we de komende jaren veel horen? we vroegen het experts uit Groningen, Friesland en Drenthe.

Noordz: "Waarom ik hoge verwachtingen van KNN Cellulose heb? Ze hebben een duurzaam product dat in de circulaire economie zit. Die markt is, mede door de publieke opinie over duurzaamheid en de duurzame focus van bedrijven en overheden, flink aan het groeien. Zij spelen daar op een slimme en goede manier op in."

Recell® received the certificate Material Excellence

October 25, 2018

Recell® is accepted as a unique, innovative and sustainable material on the library of Material ConneXion®. Therefore it carries the seal of Material Excellence. Material ConneXion® has the largest library of innovative and sustainable products. It has seven physic libraries and also an online database.

Recell® toegepast in circulair gevelelement voor Dutch Design Week

October 21, 2018

KNN Cellulose heeft samen met onder andere NPSP en met studenten van Avans Hogeschool, HZ University of Applied Sciences en TU-Eindhoven gevelpanelen gemaakt op basis van circulaire restmaterialen, waaronder gerecycled wc-papier (Recell®).

Recell® als versterking voor duurzame vistrap

October 08, 2018

Het Recell® (gerecyclede toiletpapier) is gebruikt voor een vistrap. Een vistrap is vaak een duur en vreemd element en er is in dit project geëxperimenteerd om alleen door de uitgegraven klei een vistrap te maken. Hierbij wordt Recell® gebruikt als een versteviging voor de vistrap zodat de klei harde richels krijgt en de vis daar makkelijk langs omhoog kan zwemmen. Hierbij wordt een duurzame, circulaire en goedkope vistrap aangelegd.

Omrop Fryslân heeft hier een item over gemaakt.

Asfalt in Blauwestad en Groninger Stadspark heeft wc-papier als speciaal ingrediënt

August 27, 2018

In Nederland verdwijnt jaarlijks zo’n 180.000 ton toiletpapier in het riool. Dat afvalwater wordt door waterschappen gezuiverd en afgevoerd. Volgens Arjan Mulder van Roelofs BV kan toiletpapier gebruikt worden om asfalt van te maken.

,,De eerste resultaten zijn positief. We hebben natuurlijk eerst proefjes genomen en via de computer tests gedaan. Nu hebben we in Blauwestad en het Stadspark in Groningen twee proefvakken aangelegd. Het asfalt houdt zich tot dusver prima. We zijn er ook van overtuigd dat het langer mee kan dan het nu gebruikte asfalt.”

Vanuit milieuoogpunt vindt Mulder het mooi dat het toiletpapier een ‘tweede leven’ krijgt. De winning van grondstoffen uit rioolwater wordt gestimuleerd vanuit de waterschappen.

Het toevoegen van cellulosevezels bij de productie van asfalt zorgt voor een gelijke verdeling van bitumen (teer) in het asfaltmengsel. Tijdens opslag en transport van asfalt, wordt bitumen normaal gesproken ‘ontmengd’, dus komt weer los van de andere bestanddelen. De cellulosevezels voorkomen dat. Hierdoor wordt de kwaliteit van het asfalt verhoogd en gaat het langer mee.

De IJburglaan in Amsterdam is geasfalteerd met gerecycled wc-papier

June 11, 2018

Ook in Amsterdam is de eerste weg met gerecycleerd wc-papier voor de aanleg van asfalt. De aanwezige cellulose in het papier zorgt namelijk voor een beter en duurzamer wegdek.

Honderd procent circulaire stad
"Ik vind dit een heel mooi voorbeeld dat symbool staat voor de circulaire economie," zegt Wethouder Marieke van Doorninck (Duurzaamheid). "Als we zelfs gebruikt wc-papier kunnen recyclen voor nieuwe toepassingen toont dat wel aan dat we niets meer als afval hoeven te beschouwen en alles kunnen hergebruiken."

Onze innovatie in het Tech is Te Gek verzamelalbum van de Albert Heijn, Goed Spul!

June 10, 2018

In het verzamelalbum van de Albert Heijn is onze innovatie weergeven. Bij de spaaractie kunnen kaartjes verzameld worden, kaartje 64 beschrijft onze innovatie. De innovatie waarbij we gerecycled wc-papier gebruiken bij het aanleggen van een weg. Zoals het kaartje al zegt: "Goed Spul"!

Nu ook in Utrecht een fietspad met daarin wc-papier (Recell®) verwerkt!

May 26, 2018

Hardlopers en publiek kunnen sinds gisteren al even terecht op de Zuidelijke Randweg nabij Utrecht. Auto's moeten tot vrijdag wachten. Bijzonder: in het asfalt van een deel van het fietspad is gebruikt wc-papier verwerkt. ,,Maar daar ruik je niks van, hoor!''

Erik Pijlman will speak on ERRIN Conference

May 29, 2018

The Northern Netherlands, ERRIN and Wetsus are organizing a conference on Water Technology & Circular Economy on 30-05-2018 from 9:00-17:00 in Brussel, Belgium. Which will address questions like:

  • Can waste water be a source of bio-based and bio-degradable plastics?

  • Can used toilet paper be turned into a resource to feed new value chains?

  • How are The Everglades using an innovation prize of 10 million dollars to solve their algae blooms?

Erik Pijlman will speak about the Cellvation technology to recover the cellulose from waste water and about its end product Recell®.

BouwCirculair - Rioolslib hergebruikt in asfalt

May 16, 2018

In de zoektocht naar duurzame grondstoffen die bijdragen aan een circulair samenleving, worden soms verrassende vondsten gedaan. Want wie had gedacht dat gebruikt toiletpapier toegepast kan worden in een nieuwe weg? BouwCirculair schrijft over deze ontwikkeling van Recell® in asfalt. 

De ontwikkelingen van Cellvation bij Radio 1

April 03, 2018

Erik Pijlman verteld kort en bondig over de ontwikkelingen en mogelijkheden van Cellvation bij Radio 1. 

Oprichting Cellvation B.V. tijdens Aqua Nederland Vakbeurs

March 14, 2018

Officiële ondertekening oprichtingsdocumenten Cellvation B.V. tijdens Aqua Nederland Vakbeurs. Cellvation is een joint venture van KNN Cellulose en CirTec gericht op grootschalige terugwinning van toiletpapier uit rioolwater en inzet van deze grondstof als o.a. bouwmateriaal.

Roads of Tissue in inflight magazine Dynasty of China-Airlines

February 18, 2018

Together with the partners in the VAZENA project world's first bicycle path was paved with recycled tissue paper between Leeuwarden and Stiens, in Friesland.

This news made it all the way to China, were it is reported in the inflight magazine Dynasty of China-Airlines.

Bijzonder asfalt Kinderboerderij Groningen

January 27, 2018

De gemeente Groningen heeft in juli 2017 opdracht gegeven om bijzonder asfalt aan te brengen bij het parkeerterrein van de kinderboerderij Stadspark, aan de Concourslaan. Het asfalt bevat namelijk gebruikt wc-papier als grondstof. Wat voor de één een afvalproduct is, is voor de ander een bruikbare en waardevolle grondstof!

VAZENA voorbeeldproject in grondstoffenakkoord Transitieagenda Biomassa&Voedsel 2018!

January 23, 2018

Het project VAZENA (Van Zeefgoed Naar Asfalt) is als voorbeeldproject toegevoegd aan de transitieagenda Biomass&Voedsel 2018 van het grondstoffenakkoord. Het project is te vinden op pagina 24.

Cellvation wint Aquatech Innovation Award 2017

October 30, 2017

Duurzame technologie voor het terugwinnen van toiletpapier cellulose uit rioolwater wint Aquatech Innovation Award 2017: ‘Perfect voorbeeld van circular economy’ met praktische toepassing geeft doorslag voor stem van vakjury

KNN Cellulose mikt op productie van duizend ton per jaar

October 26, 2017

KNN Cellulose ontwikkelde samen met CirTec de technologie om toiletpapier uit rioolwater om te zetten in een schone, droge en zeer bruikbare grondstof: RecellÒ. Na enkele succesvolle proefprojecten mikt het bedrijf uit Leeuwarden op een productie van duizend ton per jaar. Deze stap wordt mede mogelijk gemaakt door investeringen van het Doefonds Fryslân, het Aanjaagfonds van de NOM en het Ir. G.J. Smid Fonds.

Citylab article gives good insight in our latest developments!

September 30, 2017

A parking lot and stretch of highway made from recycled toilet paper help move a portion of the sludge out of the wastewater stream.

World Economic Forum about our development

October 16, 2017

Can you imagine cycling on a road made from used toilet paper? The Dutch – known for their love of two-wheeled transport – are doing just that, thanks to an innovative waste recycling scheme. 

Please reload

© 2018 by KNN Cellulose BV. All rights reserved.  |                               |   Algemene voorwaarden  |  Algemene verkoopvoorwaarden